Werkingsprincipe van bite away®

bite away®: de originele thermische insectenbeetheler

bite away® is de originele thermische insectenbeetheler die jeuk door insectenbeten en -steken effectief en langdurig kan verminderen. Maar hoe werkt bite away® eigenlijk?

Bij een insectenbeet of -steek leidt het speeksel van het insect tot een afweerreactie van de huid. Er worden immuuncellen geactiveerd en er wordt histamine vrijgegeven. De histamine kan zich op de receptoren van de zenuwcellen verzamelen. Op die plek op de huid kan jeuk ontstaan. bite away® kan deze huidreactie verzachten met geconcentreerde warmte. Dat wordt lokale thermotherapie genoemd, die op twee mogelijke werkingsprincipes is gebaseerd.

Werkingsprincipe 1: warmteprikkel als tegenprikkel

Door een warmteprikkel die aan de TRPV-1-receptoren wordt gegeven, kan de neuronale signaalweg van de jeuk naar de hersenen worden geblokkeerd.1 Anders gezegd: het toedienen van warmte werkt als “tegenprikkel” op de zenuwcellen in de huid. Deze tegenprikkel kan doorgifte van het jeuksignaal aan de hersenen remmen, zodat de waarneming van jeuk afneemt.

 

1: Yosipovitch G et al., 2005

Werkingsprincipe 2: verminderde vrijgave van histamine

Bovendien is er mogelijk sprake van een tweede werkingsmechanisme. Studies hebben aangetoond dat het toedienen van geconcentreerde warmte verschillende immuunreacties positief kan beïnvloeden. Er wordt verondersteld dat door remming (hitteschok) van de mestcellen de vrijgave van histamine en andere ontstekingsmediatoren (in vitro) wordt verminderd.2 Een verminderde vrijgave van histamine kan leiden tot vermindering van het gevoel van jeuk.

 

2: Greaves MW, Mongar JL., 1968

bite away® maakt gebruik van warmtetherapie

De originele thermische insectenbeetheler bite away® werkt met gerichte warmte op de beet of steek. In een klinische studie met de bite away® is aangetoond dat deze de jeuk al binnen een minuut langdurig kan verminderen. Bij observatie in de praktijk kon worden aangetoond dat één behandeling meestal voldoende is om het jeuken te stoppen.3

 

3: Étude Müller et al. 2011

bite away®

De originele insectenbeetheler

Aarzel niet en haal nu bite away® in huis. De originele insectenbeetheler vermindert jeuk van insectenbeten en -steken al na één behandeling, binnen een minuut en langdurig. bite away® maakt niet vettig: het werkt volledig zonder chemische producten. Nooit meer van die lastige crèmes smeren! Ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland.