Veelgestelde vragen

Wat is bite away®?

bite away® is een elektronisch apparaat voor de thermische behandeling van insectenbeten en -steken. Het werkt zonder chemische stoffen door middel van een geconcentreerde warmte-impuls (thermotherapie). De plaatselijke inwerking van de warmte kan pijn en jeuk na een insectenbeet snel en langdurig verminderen.

Wie mag bite away® gebruiken?

Iedereen vanaf 12 jaar mag bite away® gebruiken om zichzelf te behandelen, ook vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
Bij kinderen die de werking kunnen begrijpen, kunnen de ouders de behandeling uitvoeren. Het is belangrijk dat het kind vóór de behandeling goed begrijpt wat er gaat gebeuren. De punt van het apparaat wordt kort zeer warm, wat licht ongemakkelijk kan zijn. Daarna verdwijnt de jeuk echter over het algemeen snel. Omdat de huid van kinderen gevoeliger is, moet voor hun behandeling altijd een impuls van 3 seconden worden gekozen.

Hoe werkt bite away®?

Plaats het keramisch contactoppervlak van de bite away® op de beet of steek. Met de twee knoppen kies je de gewenste behandelingsduur:

  • 3 seconden voor het eerste gebruik en voor personen met gevoelige huid, OF
  • 5 seconden voor een normale behandeling.

Na één druk op een van beide knoppen wordt het contactoppervlak verhit tot circa 51°C en wordt die temperatuur 3 of 5 seconden vastgehouden. We gaan ervan uit dat de warmte-impuls verschillende signaalpaden in het lichaam activeert, de immuunreactie positief beïnvloedt en ontstekingsreacties onderdrukt.

Wanneer kan ik bite away® gebruiken?

bite away® kan best direct na de steek of beet van het insect worden gebruikt. De symptomen kunnen dan meestal volledig worden voorkomen.
Je kunt bite away® echter ook later gebruiken: dit kan helpen om de symptomen sneller te doen verdwijnen.

Hoe kan ik bite away® gebruiken?

Plaats het keramisch contactoppervlak van de bite away® op de beet of steek. Het apparaat heeft twee knoppen waarmee je de behandelingsduur kunt kiezen (3 of 5 seconden). Het volstaat om op de gewenste knop te drukken en het apparaat 3 of 5 seconden op de huid te houden. Klaar!
Als de jeuk na één keer niet helemaal is verdwenen, kun je de behandeling herhalen, maar ten vroegste pas na 2 minuten. Behandel dezelfde plek van de steek of beet niet vaker dan 5 keer per uur.

Geneest bite away® insectenbeten of -steken?

Nee, maar het kan wel de symptomen (jeuk en pijn) snel en langdurig bestrijden.

Wat zit er in de doos?

De doos bevat de bite away®-insectenbeetheler en twee AA LR6 1,5V-batterijen.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van bite away®?

bite away® werkt geheel zonder chemische stoffen. De geconcentreerde warmte kan onaangenaam aanvoelen en bij gevoelige personen leiden tot een kortdurende rode verkleuring van de huid, en in zeldzame gevallen ook tot huidirritatie.
Er zijn echter geen allergische reacties te verwachten zoals die bij crèmes, gels en tabletten en soms ook bij bepaalde metalen oppervlakken kunnen optreden. Dankzij het keramische contactoppervlak is de bite away® ook geschikt voor mensen met een metaalallergie.

Hoelang gaan de batterijen mee en hoe kan ik ze vervangen?

De meegeleverde AA LR6 1,5V-batterijen volstaan voor 300 behandelingen. Je kan ze snel vervangen als ze leeg zijn. Als de batterijen moeten worden vervangen, knippert de led drie keer en klinkt er ook drie keer een geluidssignaal. Verwijder het batterijdeksel om de batterijen te vervangen.